GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-01060-Kapacitásbővítő beruházás a Hírös Geo Mérnöki és Szolgáltató Kft-nél

PROJEKTINFORMÁCIÓK

GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-01060

Kapacitásbővítő beruházás a Hírös Geo Kft-nél

  • a kedvezményezett neve: HÍRÖS GEO Mérnöki és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
  • a projekt címe: Kapacitásbővítő beruházás a Hírös Geo Kft-nél
  • vissza nem térítendő támogatás összege: 7 291 800 Ft
  • a támogatás mértéke: 30,00 %
  • vissza térítendő támogatás összege: 14 583 600 Ft
  • a kölcsön mértéke: 60,00 %

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt keretében a Szabad Vállalkozási Zónában található mezőberényi telephelyünkre a „Mérnöki tevékenység, műszaki tanácsadás” főtevékenységünkhöz kapcsolódóan kívánjuk beszerezni az alábbi új eszközöket:

GS15 UHF rover és bázis: Az UAV kiszolgálása nagy pontosságú koordinátákkal, rádiókapcsolat segítségével. Ennek előnye, hogy ingyenes, nagyobb pontosságú és sűrűbb az adatátvitel. Nem kell internetes adatforgalom után fizetni szolgáltatónak, valamint a korrekciós adatokért sem kell fizetni a kormányhivatalnak. A saját bázissal biztosított korrekció stabilabb és az 1 mp-es adatsebesség helyett 5 századmásodperceset tudunk előállítani. Nem függünk a szolgáltató lefedettségétől. Az adatforgalom sebessége és a stabilitás ilyen értelemben nagyon fontos, mivel az UAV 2-3 másodpercenként fotóz, miközben 5 m/s sebességgel halad. Egy időben nem csak az UAV-nek tud korrekciót biztosítani, hanem akár több földi GPS számára is.

GS14 UHF rover: A GPS rover műholdak segítségével valamint korrekciós adatok bevonásával országos rendszerű (EOV) koordinátákat tud biztosítani az ország egész területén. A korrekciós adatok bevonásával, a navigációs GPS-ekkel szemben cm-es pontosságú, az építőiparban megkövetelt előírásoknak megfelelő méréseket tudunk előállítani. Előnye, hogy a beépített rádióvevő segítségével nem függünk a telefonszolgáltató lefedettségétől valamint költséghatékonyabb, mivel nincs hálózathasználati díj.

VIVA TS12P robotmérőállomás: A TS12P műszer egy robot geodéziai mérőállomás, melyet távirányító és egy 360°-os prizma segítségével lehet vezérelni. A műszer egy a GPS-nél nagyobb megbízhatóságú geodéziai mérőeszköz (szögmérés 3 mp, távolságmérés +/- 2 mm), segítségével nagyobb pontosságú koordinátákat tűzhetünk ki, illetve mérhetünk be. A robottechnológia (automatikus irányzás és prizmakövetés) fő előnye, hogy nem kell külön személyzet a műszer mellé, nincs irányzási idő és pontatlanság.

A kecskeméti székhelyünkre kívánjuk beszerezni a „Nyomdai előkészítő tevékenységünkhöz” a nyomdai sokszorosításhoz szükséges KIP860 nagy formátumú lézernyomtatót. Az innovatív lézernyomtató A0 szélességben, akár 15 méter hosszúságban képes nagy felbontású, színes terveket is nyomtatni. Nyomtatási sebessége 4,6 m A0/perc, termelékenysége 268 m2/óra, felbontása 600*2400 dpi. Két tekercses adagoló tálcával rendelkezik, melynek segítségével többféle méretű rajzot is nyomtathatunk egymás után, a tekercsek cseréje nélkül, ezzel is időt megspórolva. A digitalizálás a berendezés KIP720 színes szkennerével történik, melynek felbontása 600*600 dpi, a szkennelési sebesség több mint 11 m/perc. Az automatikus szélesség felismerés szintén a munka gyorsaságát segíti elő.

  • a projekt befejezési dátuma: 09.17.
  • projekt azonosító száma: GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-01060